Selasa, 30 Jun 2009

Puding Roti Coklat Pisang

Bahan-Bahan:

7 keping roti
4 1/2 cawan susu
gula (mengikut citarasa)
sedikit cooking chocolate - diparut, boleh diganti dengan choc chip
1 biji pisang - dihiris setebal 5mm, boleh ditambah bilangannya mengikut citarasa
1 biji telur
secubit serbuk kayu manis

Cara-cara:

Hancurkan roti bersama susu
Masukkan gula dan telur. pukul hingga sebati (agak2 dah rata)
Masukkan sedikit serbuk kayu manis
Masukkan hirisan pisang dan baking choc (kacau perlahan2 agar pisang tidak hancur)
Griskan bekas utk membakar
Masukkan campuran tadi, jangan terlalu penuh.
Taburkan sedikit lagi hirisan baking choc ke atas campuran tadi
Bakar dalam oven dengan suhu sederhana selama 45 minit atau sehingga masak (utk check, cucuk pisau di tgh puding roti.jika masih basah, biarkan lebih lama)

Agak2 dah masak, bolehla dihidangkan.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...