Lama suda xupdate blog. Bz sgt skrng ni... Mane nk bisnes lg...
Ha, harini kembali denga resepi baru, Kek Cempedak...
Tau jela kan buah cempedak kan wangi, harum semerbakje..
Sedap dimakan begitu saja.. nak2 lagi yg manis.. terangkat beb... hihi..
Bahan-bahannye..
250 g mentega
200 g gula kaster (kurang gula jika buah sudah manis, kalau buat kek mentega, guna sukatan 250 gm)
250 g tepung naik sendiri
4 biji telur
200 g isi cempedak, buang biji dan potong kecil-kecil (cuba potong dengan gunting supaya isi tidak hancur)
200 g gula kaster (kurang gula jika buah sudah manis, kalau buat kek mentega, guna sukatan 250 gm)
250 g tepung naik sendiri
4 biji telur
200 g isi cempedak, buang biji dan potong kecil-kecil (cuba potong dengan gunting supaya isi tidak hancur)
Cara membuat
1) Pukul mentega dengan gula sehingga putih dan lembut
2) Tambah telur dan tepung, selang-seli
3) Masukkan isi cempedak dan gaul. Jangan gaul terlalu banyak supaya isi masih berkeping-keping.
4) Bakar dalam ketuhar selama 45 min pada suhu 180C
1) Pukul mentega dengan gula sehingga putih dan lembut
2) Tambah telur dan tepung, selang-seli
3) Masukkan isi cempedak dan gaul. Jangan gaul terlalu banyak supaya isi masih berkeping-keping.
4) Bakar dalam ketuhar selama 45 min pada suhu 180C