Ahad, 31 Oktober 2010

Bebola Ayam

Bahan-bahan ( 15 biji )


1 1/2 cawan isi ayam - dicincang
1/2 cawan keju parmesan
1/2 cawan serbuk roti
1 biji telur
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
garam secukup rasa
2 sudu besar minyak masak/myk zaitun


Cara-cara:


Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mangkuk kecuali telur dan minyak
Pukul telur dengan garfu.
Masuk telur sedikit demi sedikit ke dalam mangkuk campuran tadi sambil digaul.
Kalau adunan dah elok untuk buat bulat-bulat, berhentilah masuk telur. Tak payah habiskan.
Buatlah bulat kecil-kecil
Panaskan minyak dalam kuali. Masuklah ayam tadi. Goreng sehingga kekuningan.
Kemudian bolehlah dimasukkan ke dalam sos spaghetti anda.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...