Isnin, 29 Jun 2009

Chocolate Moist

1st time ni nk buat kek choc moist.
Ku punya harapan yg tinggi.. menjadilah yo..






Bahan-bahan:

Kek:

250 gm mentega
1 3/4 cawan gula kastor
5 biji telur
1/2 sudu teh esen vanila
3/4 cawan koko
2 cawan tepung naik sendiri
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
1 cawan susu coklat yg disejukkan

Topping:

3/4 cawan gula icing
3/4 cawan koko
1/2 cawan susu coklat
1 sudu kecil mentega

Cara-cara:

Pukul mentega dan gula kastor hingga kembang.
Masukkan telur sebiji sebiji dan esen vanila.
Ayak tepung naik sendiri, koko dan soda bikarbonat bersama dan kemudian masukkan ke dalam campuran tadi bersama susu coklat berselang seli.

Topping:

Masukkan koko, gula icing dan mentega ke dalam kuali yg dah di'double boiling'.
Kemudian masukkan susu coklat dah kacau.
Jika terlalu cair masukkan gula icing dan jika terlalu pekat tambahkan susu coklat.

Cadangan Hiasan:

taburkan hirisan badam atau coklat rice atau apa-apa yang dirasakan perlu dan menarik.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

this is my favorite cake..
best sgt kalo dpt mkn ni.
mmg xigt dah kat org lain. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...