Isnin, 15 November 2010

Susu Coklat

Bahan-bahan:


1/2 cawan serbuk koko(vanhoutten)
3 cawan susu segar
1/2 cawan gula pasir
1/2 cawan air panas
1 cawan whipping cream
1/2 camt esen vanila
parutan chocolate

secubit garam


Cara- cara:


Masukkan serbuk koko dan gula di dalam mangkuk tahan panas, kacau rata
Masukkan pula air panas dan kacau dengan menggunakan hand whisker dengan api yang perlahan
Masukkan susu, whipping cream, garam dan kacau sehingga sebati dengan api sederhana panas, kacau sehingga  keluar wap (jangan pula sampai mendidih)
Tutupkan api dan masukkan esen vanila, kacau rata
Tuangkan ke dalam mug dan masukkan parutan chocolate.
Hidangkan panas.


p/s: Untuk mendapatkan softy n creamy pukul hot chocolate dalam pengisar selama 1 minit.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...