Isnin, 1 November 2010

Cupcake Coklat Moist




Bahan-Bahan :

4 biji kuning telur
75 gram gula halus
75 gram gandum
25 gram serbuk coklat
10 gram maizena
3 putih telur
75 gram mentega


Hiasan:
Coklat bar
Butter Cream secukupnya



Cara-cara :

Campur tepung gandum, maizena dan serbuk coklat hingga rata.
Cairkan mentega, kacau kuning telur dan gula halus sampai putih dan mengembang.
Masukkan tepung yang sudah tercampur.
Kacau perlahan, sambil masukkan mentega cair sedikit demi sedikit.
Masukkan putih telur sedikit demi sedikit, adun perlahan-lahan hingga rata.
Sapu loyang ukuran 22cm x 22 cm dengan mentega , masukkan adunan kedalamnya.
Bakar selama lebih kurang 30 minit. setelah masak, biarkan sejuk.
Sapu dengan butter cream.
Masukkan ke dalam peti ais agar butter cream mengeras. Kemudian potong kek sesuai dengan selera.
Cairkan cokelat bar.
Siram kek dengan cairan coklat.
Hias dengan butter cream, msukkan dalam peti ais supaya butter cream dan coklat mengeras.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...